Posle BURNE reakcije: ZATVARA se kovinska deponija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle BURNE reakcije: ZATVARA se kovinska deponija

  Nakon burne reakcije javnosti i priloga N1, iz udruženja građana “Eko Zona Kovin” potvrdili su da je doneta odluka da se kovinska deponija zatvori i da se otpad od ponedeljka vozi na deponiju Pančevo.

  Povodom deponije u Kovinu, kako pojedini mediji prenose, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović održala je u petak uveče hitan sastanak sa predsednicom opštite Kovin Sanjom Petrović i gradnačelnikom Pančeva Aleksandrom Stefanovićem.

  Vujović je tom prilikom rekla da će se u Pančevu procenjivati količina i vrsta otpada, kako bi se u što kraćem roku došlo do održivog i dugoročnog rešenja za otpad u Kovinu.

  “Nakon saniranja požara, kapija deponije u Kovinu je zatvorena. Međutim, ono što je potrebno za opštinu Kovin i za ceo Banat jeste dugoročno rešenje, koje Vlada Srbije priprema u saradnji sa kineskim partnerima, kada je reč o proširenju kapaciteta u Pančevu”, kazala je Vujović.

  Đorđe Janićijević iz “Eko Zone Kovin” kaže za N1 da su “nakon 30 godina, građani Kovina napravili prvi konkretan korak u rešavanju ogromnog problema oko nesanitarne deponije”.

  “Zaista smo srećni što je ministarka Irena Vujović, na apel građana, donela odluku da se konačno zatvori deponija koja je trovala ljude i zagađivala životnu sredinu, te da se napravi transfer stanica odakle će se otpad kasnije odvoziti u Pančevo.”

  Ovo je prvi put da je Kovin dobio toliko medijske pažnje, izjavio je Janićijević.

  “Iskreno se nadamo da će se lokalne i državne vlasti pridržavati ovih odluka i da će konačno započeti primenu plana o zajedničkom obezbeđivanju i sprovođenju upravljanja otpadom, koji je objavljen u javnom glasniku 2018. godine”, naveo je Janićijević.

  Deponija u toj opštini postoji više od 30 godina, i na nju baca “ko šta stigne”. Oni koji žive tik uz deponiju više puta su naglasili da nemaju normalan život, a sa istim problemom suočavali su se i ostali stanovnici opštine.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE