Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Posle deceniju borbe: Mišković kompletirao plac na Autokomandi

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, posle 11 godina borbe za najatraktivnije voždovačko zemljište na Autokomandi konačno je njen neprikosnoveni gospodar.

Njegovo preduzeće Autokomanda kao jedini ponuđač u petak je na javnom nadmetanju od grada kupilo plac od 0,6 hektara po početnoj ceni od 504,3 miliona dinara, odnosno oko 4,2 miliona evra.

To je Delti donelo vlasništvo nad skoro šest hektara između auto-puta, Bulevara oslobođenja i trase unutrašnjeg magistralnog poluprstena gde već godinama namerava da podigne šoping mol „Delta planet” od 200.000 kvadratnih metara vredan više od 200 miliona evra. Od tog projekta nisu odustali, potvrdili su u toj kompaniji za Politiku, zbog čega su, kako su kratko prokomentarisali, i kupili parcelu od 6.412 kvadrata.

Cena ovog puta očigledno nije bila problem za kupca jer je zemljište dobio sa popustom od 40 odsto, što znači da je Mišković uštedeo 2,9 miliona evra zato što je prvobitno procenjena početna vrednost parcele bila 840,6 miliona dinara (oko 7,1 milion evra).

Na tom placu „Delta” će moći da zida četvorospratnicu od 22 metra i poslovnu kulu visine 75 metara (21 sprat), što je ukupno 22.473 kvadratna metra.

Kada je jedan od najbogatijih Srba prvi put pokušao da osvoji parcelu od 0,6 hektara, na putu mu se 2008. godine isprečio Petar Matić, u to vreme Miškovićev najveći suparnik na tržištu nekretnina.

Matić je odneo 2,8 hektara na toj lokaciji, odnosno dve parcele, od kojih je jedna upravo ova od 0,6 hektara. Oba placa vlasnik „MPC propertisa” vratio je Direkciji 2010. godine. Godinu dana kasnije, čim je Direkcija oglasila prodaju oko dva hektara između auto-puta i Ulice Triše Kaclerovića, Mišković je, kao jedini ponuđač, za njih dao milijardu dinara, što je bila početna cena. Kupovinom preduzeća „Autokomanda” za 17 miliona evra 2015. godine, Delta se u ovom delu Beograda domogla 3,3 hektara.

Izvor: Politka

Foto: Beta

What's your reaction?

Komentari

  • Alex

    Bravo majstore. Da je srece da je vise tako sposobnih ljudi u ovoj zemlji a manje demagoga i politicara. Puno srece.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE