Posle Joksimovićeve kupovine, Tanjug ostao BEZ DIREKTORKE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle Joksimovićeve kupovine, Tanjug ostao BEZ DIREKTORKE

  Dugogodišnja direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić nije više na toj poziciji pošto nije uspela da se dogovori sa novim vlasnicima žiga i imovinskih prava Tanjuga o njenom budućem angažmanu, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS) pozivajući se na nezvanična saznanja.

  Iz udruženja su naveli da bivša direktorka Tanjuga nije želela da govori o razlozima odlaska, kao i da odgovore na pitanja ko će je zameniti i da li je sa njom otišao i neko od zaposlenih nisu uspeli da dobiju ni od Željka Joksimovića i Manje Grčić, zakonskih zastupnika firme Minacord media, jednog od osnivača firme Tačno koja je kupila pravo da koristi žig i imovinska prava Tanjuga.

  UNS je podsetio da je Republička direkcija za imovinu potvrdila u decembru prošle godine da je firma Tačno iz Beograda za 628.000 evra kupila pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava novinske agencije Tanjug.

  Osnivači te firme su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i Minacord media sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara dok su zakonski zastupnici Minacord media Željko Joksimović i Manja Grčić.

  Novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena pre pet godina, nakon što nije bilo zainteresovanih za privatizaciju, ali je nastavila da radi. Akcionim planom za primenu Medijske strategije predviđeno je da prvi kvartal 2021. godine bude rok za okončanje privatizacije Tanjuga.

  Željko Joksimović, Manja Grčić i RTV Pančevo zakupili Tanjug na deceniju

   

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE