Pošta tvrdi da joj DS duguje 7 miliona dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pošta tvrdi da joj DS duguje 7 miliona dinara

  Pošte Srbije negirale navode Demokratske stranke da joj je dostava pošiljki obustavljena iz političkih razloga i saopštila da ta stranka duguje više od sedam mliona dinara.

  Pošte Srbije navode da u skladu s poslovnom politikom, kao i s procenom poslovnog rizika, te odredbama Zakona o oglašavanju, svaki zahtev za pružanje usluge bilo kog korisnika – pravnog lica, pa i DS, mora biti zvanično upućen, detaljno razmotren i sklopljen odgovarajući ugovor.

  “Iako zvaničan zahtev DS nije stigao, već je poslata nezvanična e-mail poruka, stručne službe su i to razmotrile i ustanovile da postoji dug DS u periodu od 2007. do 2014. (u svim izbornim godinama) za koji je korisnik utužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor”, navodi se u saopštenju.

  Objašnjava se da “stroge procedure zahtevaju da se svaki zahtev utuženog korisnika, a pogotovo onog sa ovolikim dugom, razmotri savesno i odgovorno, imajući u vidu negativna iskustva iz ranijeg perioda kada su zaposleni Pošte, ne svojom voljom, bili uvučeni u neopravdane političke zahteve tadašnjih rukovodilaca”.
  demokratska-stranka.jpg
  Naglašavamo da, u periodu kada je nastao dug DS prema Pošti, funkciju generalnog direktora obavljao je Goran Ćirić, sadašnji potredsednik DS, koji je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i upoznat je sa postojećim dugom, navodi se u saopštenju.

  “Očekujemo da će DS uputiti zvaničan zahtev za realizaciju novog posla, u kojem će se jasno odrediti prema prethodnom dugovanju i dati čvrste garancije za plaćanje novo izvršene usluge”, ističe se u saopštenju.

  DS je saopštila ranije da Javno preduzeće Pošta Srbije bez zakonskog osnova odbija 10 dana da u izbornoj kampanji šalje poštu te stranke i ocenila da je to dokaz instrumentalizacije državnih institucija.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE