Pošta u plusu 2,3 milijarde dinara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Pošta u plusu 2,3 milijarde dinara

Javno preduzeće Pošta Srbije usvojilo godišnji izveštaj o poslovanju za 2018. godinu, u kojoj je ostvarilo neto dobit od 2,3 milijarde dinara.

Poslovni prihodi Pošte Srbije u prošloj godini su za 3,2 odsto veći od planiranih, odnosno za 0,2 odsto veći od prihoda koji su ostvareni u 2017. godini, saopštilo je to preduzeće.

Navedeno je da je doneta i odluka o usvajanju godišnjeg finansijskog izveštaja za 2018. i izveštaja nezavisnog revizora.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović rekla je da je pozitivno poslovanje tog preduzeća u prošloj godini rezultat ostvarenih većih poslovnih prihoda i racionalizacije troškova.

“Uz redovno izmirene obaveze prema svim poveriocima, kao i redovne plate za skoro 15.000 zaposlenih, ostvaren je značajan poslovni dobitak na koji bi menadžment i zaposleni trebalo da budu ponosni”, kazala je Petrović.

Ona je ocenila da”Pošta Srbije uspešno posluje u složenim tržišnim uslovima i razvija značajne strateške usluge, kao što je usluga Post Ekspresa.

U kapitalna ulaganja u 2018. uloženo je 1,2 milijarde dinara, a isplaćene su i obaveze po raznim osnovama u iznosu od 8,6 milijardi dinara. U prošloj godini u poštama u Srbiji pruženo je 457 miliona usluga.

Izvor: Beta

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE