Postignuta nagodba za Agrokor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postignuta nagodba za Agrokor

  Privremeno veće poverilaca Agrokora dogovorilo je nagodbu kojom su dobavljači zadovoljni, potvdila je danas predstavnica dobavljača u tom veću Marica Vidaković.

  “Istina je, sinoć kasno postignuta je nagodba, odnosno ispregovarani su svi ključni elementi”, rekla je Vidaković.

  Ona je dodala da do 8. juna advokati treba da završe formalni deo posla posle čega bi nagodba trebalo da bude upućena na trgovački sud.

  Prema rečima Vidaković nagodbom je pored drugog dogovrena isplata 80 miliona evra graničnog duga, a ovih dana dobavljači, prema dogovoru, očekuju i isplatu ukupno deset miliona evra.

  Postognut je i dogovor s bankama o otpisu 65 odsto potraživanja zbog dospelih regresnih menica.

  Vidaković je navela i da je Sberbank odustala od novog rolapa (roll-up), ali joj je omogućena zamena Merkatorovih dionica koje ima u vlasništvu, za vlasnički udei u novoj kompaniji koja će nastati nakon sklapanja nagodbe.

  Danas pre podne, kako je rekla, dogovoru o nagodbi je pristupio i Agram invest.

  Jutarnji list danas prethodno je danas objavio da je Privremeno veće poverilaca kasno sinoć postiglo dogovor o nagodbi koja uključuje dva posebna sporazuma sa Sberbankom i dobavljačima koji su kreditirali Agrokor, koji, kako se navodi, ne uključuje dogovor s Adris Grupom i Agram Investom.

  Prema pisanju Večernjeg lista nagodbom je dogovorena raspodela vlasničkih udela u novom Agrokoru tako da će dve ruske banke Sberbank i VTB bank imati nešto malo preko 46 odsto vlasništva u koncernu, za vlasnike obveznica čuvaće se udeo od 25 odsto, domaći dobavljači trebalo bi da dobiju do osam odsto udela, a domaće banke najmanje 10 odsto.

  Večernji piše i da su domaći dobavljači dobili najviše, što mogu da zahvale Marici Vidaković koja je čvrsto branila njihove interese.

  Izvor: Beta/Hina

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE