Potresno pismo srpskog lekara: "Koliko vredi naš rad, ministre Lončar?"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potresno pismo srpskog lekara: “Koliko vredi naš rad, ministre Lončar?”

  Lekar jedne bolnice u Srbiji skrenuo je pažnju javnosti svojim Fejsbuk postom o tome kako izgleda jedno njegovo noćno dežurstvo.

  Lekar Rade Panić iz Zdravstvenog centra Studenica opisao je šta sve podrazumeva transport bebe od mesec i po do Kragujevca, i to u momentu kada aparati prestaju da rade i ostaje samo znanje i iskustvo lekara.

  Oglašava se alarm na monitoru, baterija se ispraznila, gasi se tehnika. Vozilo je iz donacije, monitor iz nabavke, nema odgovarajućeg priključka za struju u sanitetu. Sada su oči, uši i ruke medicinske sestre i moje sav monitoring i sva sigurnost za malog čoveka.

  Kada sam počinjao da učim posao specijaliste anesteziologije sa reanimatologijom, stara garda me učila da radim bez modernih uređaja koji svakako olakšavaju posao, ali znaju i da „slažu“. Rezervni monitor koji smo poneli nema adekvatnu pulsnu oksimetriju, pa se odlučujem da dalji „monitoring“ bude bude naša pažnja i umeće.

  I pita ministra zdravlja koliko to vredi?

  Pročitajte:

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baba Branka

   Svaka čast našim lekarima u kakvim uslovima rade. Pomoću štapa i kanapa u 21. veku. Heroji koji se bore da pristojno žive. Od države nemaju ikakvu pomoć ali se zato država trudi da im postavi najgore na najviša mesta da im dodatno oteža život.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE