Zašto su POZITIVNE EMOCIJE mnogo više od osećaja zadovoljstva - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto su POZITIVNE EMOCIJE mnogo više od osećaja zadovoljstva

  Da li znate koja je korist od pozitivnih emocija osim trenutnog osećaja zadovoljstva koji ne traje dugo i ne ostavlja nikakve specifične posledice na naše funkcionisanje?

  Određeni trenuci u ljudskom životu okarakterisani kao pozitivna iskustva često su popraćeni i pozitivnim emocijama kao što su sreća, zadovoljstvo i ljubav, pa su to trenuci u kojima nije prisutna nikakva negativna emocija.

  Međutim, mnogi ne znaju da pozitivne emocije imaju važnu ulogu u našim životima i da imaju moć da poboljšaju naše psihičko zdravlje.

  Kada doživljavamo neko negativno iskustvo, mogu se pojaviti i pozitivne emocije, koje mogu da ponište delovanje negativnih emocija i da utiču na naš organizam (i na psihičkom i na fizičkom nivou).

  Na primer, radost je jedna od pozitivnih emocija koja ljudima daje potrebu za nekom aktivnošću, kao što je kreativnost ili druženje.

  Radost je toliko jaka emocija da, kada je osobe intenzivno doživljavaju, omogućuje osećaj pomeranja granica i savladavanja prepreka koje su se nekad činile nemogućim.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE