Predlog da se put Beograd - Zagreb nazove po ĐORĐU BALAŠEVIĆU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predlog da se put Beograd – Zagreb nazove po ĐORĐU BALAŠEVIĆU

  Na društvenim mrežama pre nekoliko dana pojavio se predlog da se deo autoputa od Beograda ka Zagrebu nazove po preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

  Inicijator te ideje, Milan Janić, kaže za N1 da je to za sada samo ideja i da zvanično nije pokrenuta nikakva akcija u tom pravcu.

  “Odlazak Balaševića posebno teško je pao jednoj generaciji koja je odrastala i sazrevala uz njega, mi ne znamo za život bez Balaševića. On nam je mnogo toga ostavio i mi osećamo ogromnu zahvalnost, a postavlja se sada pitanje kako da mu se odužimo. Balašević je više puta rekao da je zaslužio ulicu u Novom Sadu, a kada je postao pisac rekao je ‘zaslužujem malo veću ulicu.’ Kako će Novi Sad to da rešava, nemam sumnju da će to biti kako dolikuje, ali ovo je pitanje malo šire kako ćemo mi ostali građani Srbije da mu zahvalimo”, izjavio je Janić.

  Dodaje i da je do ideje došao razmišljajući o toj zahvalnosti.

  Palo mi je na pamet da ovaj deo autoputa od Beograda do Batrovaca nazovemo po imenu Đorđa Balaševića. I tu vidim jednu simboliku – prvo, ceo taj put nalazi se u Panonskoj niziji, drugo, veći deo puta je u Vojvodini. Takođe, mislim da bismo davanjem imena putu pokazali jasnu poruku našim zapadnim komšijama – Hrvatskoj i BiH, pre svega, kako vidimo budućnost u našim odnosima. Ako mu damo ime po Đorđu Balaševiću, sasvim je sigurno da te odnose vidimo kao prijateljske, kao odnose saradnje, međusobnog razumevanja i poštovanja”, naglasio je Janić.

  Dodaje da se nije raspitivao o procedurama.

  “Smatrao sam da je u ovom trenutku dovoljno da se o tome razmišlja kao o mogućnosti”, rekao je i pojasnio da je predložena deonica deo međunarodnog autoputa E-75 koji je dug 5.000 kilometara, a deo koji bi nosio ime po Balaševiću “bio bi dugačak par stotina kilometara”.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE