Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predlog za obrok: jedite kao DIKTATOR

    Nikada nije loše osvežiti repertoar jela koja kuvamo iz nedelje u nedelju, jer ponavljanje nekad može dovesti do prezasićenja. Jedne godine se pisac ovog članka toliko zasitio piletine i živinskih specijaliteta, da je u jednom trenutku pomislio da će početi da kokodače. Kako vam se ovo ne bi desilo, i kako biste se krompir paprikašu radovali kao da ga niste jeli deset godina BIZLife tim vam predlaže da pođete na jedan gurmanski put i otkrijete šta su to diktatori jeli. U nedeljni ručak unesite dašak istorije i napravite neka od omiljenih jela loših momaka istorije.

    Hitler preporučuje: lagan (dijetalan) ručak

    hitler-2Mnogi ne znaju da je Hitler bio vegeterijanac, a razlog zbog koga se odlučio za ovakav vid ishrane pripisuje se ideološkim uverenjima, mada on može biti i motivisan Hitlerovim uverenjem da će ishrana koja ne sadrži meso olakšati njegovu hroničnu naduvenost i zatvor. Do kraja Drugog svetskog rata, Hitler je jeo samo pire krompir i bistru supu.

    Kada biste bili Hitlerov kuvar, vrlo lako biste uspeli da udovoljite svim njegovim gurmanskim zahtevima. Primera radi za spremanje bistre supe potrebno vam je oko 45 minuta. Sve što je potrebno je da u šerpu zapremine nešto veće od 1 l ubacite celu glavicu luka, 2 do tri šargarepe i jedno pileće krilce i to kuvate dok meso ne omekša. Kada primetite da je meso omekšalo možete izvaditi luk i piletinu koja će supi dati potrebnu količinu masnoće. Kada to učinite, sipajte kašičicu vegete i sitno iseckan peršun kako bi supa bila ukusnija.supa-printscreen

    Ako vam pire krompir nije dovoljan uz nju možete služiti gulaš od pečuraka kojim ćete sigurno biti oduševljeni!

    Šta vam je potrebno?

    pečurke, pixabay

    1. 30 ml ulja
    2. 400 g svežih šampinjona
    3. 2 kašičice vegete
    4. 100 g crnog luka
    5. 1 kašičicea mlevene crvene paprike
    6. 150 ml soka od paradajza
    7. 5 kašičice čilija

    Očistite crni luk i isecite ga na kockice. Potom očistite šampinjone i isecite ih na krupne komade, jako je bitno da šampinjoni budu krupno isečeni. Veće primerke isecite na četiri dela, a manje na dva. Zagrejte ulje u šerpi, a potom dodajte nasečeni crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni. Tada na red dolaze šaminjoni koje je potrebno dinstati dok ne omekšaju.

    Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i, uglavnom, nije potrebno da dolivate vodu.  U svakom slučaju,  često ih mešajte da ne bi zagoreli.

    U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu papriku i čili, a potom vegetu i biber. Potom dodajte paradajz sok i kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko je suviše tečan, dodajte kašičicu skrobnog brašna.

    Prijatno!

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay, Youtube printscreen

    Piše: A. M.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE