Predsednik Fiskalnog saveta NE DAJE ostavku - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik Fiskalnog saveta NE DAJE ostavku

  Ovih dana, sa raznih strana, poručuju mi da dam ostavku – ne bi mi to bilo teško, mogao bih lako da se sklonim pod nadstrešnicu SANU i da se u miru bavim svojim istraživanjima, ali ne radi se o meni, već o instituciji i stvorenom ljudskom kapitalu koji bi se urušili, rekao je za Vreme predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

  Fiskalni savet i dalje može slobodno i profesionalno da radi svoje izveštaje, rekao je Petrović i ocenio da “tenzije” koje su u proteklih devet godina imali sa Vladom i poslanicima, uglavnom predstavljaju zdrav i normalan odnos između nezavisne institucije i vlasti.

  “Poslednje dve godine, međutim, neki pojedinačni napadi na Fiskalni savet izlaze iz tog okvira”, ocenio je Petrović, koga je Vreme proglasilo za “Ličnost 2020. godine”.

  Veruje i je da je Savet, čiji izveštaji su široko dostupni javnosti, institucija kakva je potrebna Srbiji, kao i mnoge druge i da ne bi bilo mudro da se ona uništi ili uruši.

  Petrović je najavio da bi tokom januara trebalo da izađe knjiga istraživanja koje je sproveo sa saradnicima, a o determinantama privrednog rasta u centralnoj i istočnoj Evropi sa poukama za Srbiju.

  “Empirijski smo dokazali da Srbija, zbog slabe vladavine prava i visoke korupcije, kao i niskog kvaliteta obrazovanja, raste znatno sporije od svog potencijala”, zaključio je Petrović.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE