Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica LELA VASILJEVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica LELA VASILJEVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Predstavljamo još jednu BIZmamu Lelu Vasiljević, distrikt menadžera kompanije Delez Srbija.

  Kako ste se prilagodili ovim uslovima rada?

  Rekla bih da je ključ uspeha prilagođavanja uvek dobra organizacija. Situacija u kojoj se našao ceo svet i pandemija virusa nisu nam ostavili puno prostora za razmišljanje. Posao distrikt menaždera podrazumeva rad na terenu, pa su moj glavni fokus organizacije bila dva tinejdžera, porodica i kućni poslovi. Bilo mi je važno da, kao što sam lično pronalazila inspiraciju u kolegama iz prodavnica i ja svojim primerom podstaknem ukućane da svi budemo odgovorni, mudri i da se držimo zajedno.

  Ponosna sam što sada, kada pogledam mesec dana unazad, zaista mislim da smo svi bili dobro organizovani i da smo se brzo prilagodili svim merama koje je podrazumevalo vanredno stanje u zemlji.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Verujem da svaka žena koja istovremeno usklađuje poslovne obaveze, porodicu i društveni život može ponosno da kaže da je – Super žena. Lično sam se dosta fokusirala na komunikaciju sa decom. Bilo mi je važno da što manje osete strah, ali i da što pre prihvate nove okolnosti kao svakodnevicu. S tim u vezi, rekla bih da su moju super moć činili dobra komunikacija i sati provedeni u razgovoru sa decom. Bilo mi je važno da isplaniramo zajedno svaki trenutak kada ostaju sami od vremena buđenja, obroka, školskih aktivnosti, sporta, pomoći u kući ili porodičih druženja. Upravo to što smo zajedno planirali, činilo me je spokojnom kada nisam sa njima. Iz ovog ugla mogu da kažem da smo uspeli u tome i nadam se da će neke dobre navike koje smo stekli nastaviti da žive i u redovnim okolnostima.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Iz svake situacije u životu se može izvući nešto pozitivno, pa tako i iz ove. Izazovi sa kojima smo se suočili otvorili su priliku da sebe, ali i svoju decu naučimo adekvatnim strategijama za prevazilaženje problema, za prilagođavanje, adekvatno ispoljavanje emocija, kao i za prihvatanje pomoći, ali i pružanje podrške.

   Sta vam je najteže palo?

  Moje kolege iz Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica bili su moja svakodnevna inspiracija. I u trenucima, kada bih tokom dana pomislila na decu i kako bih volela da sam sa njima, jedan osmeh moje koleginice sa kase, ili šala kolege sa mesare odmah bi me vratili u svakodnevicu i učinili da zaboravim na odvojenost. Tako da zaista verujem da ukoliko ste okruženi pozitivnom atmosferom i dobrim ljudima svaki izazov bude lakši i čini da se osećate opuštenije.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Verujem da svaka mama ima po neki dobar savet. Od toga kako napraviti najbolju proju, odabrati najbolju sportsku aktivnost za dete, do saveta o roditeljstvu. Moj savet bi uvek bila dobra organizacija na poslu i da svaki slobodan trenutak provodimo sa decom. Oni to neće nikada zaboraviti, a okolnosti koje su nas zadesile prethodnih mesec dana uticale su da imamo na raspolaganju više vremena za najbliže. Bilo bi lepo da svi nastavimo da živimo rečenicu #OstajemKodKuće i da u tim trenucima uživamo jedni sa drugima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE