"Pregovori u dobrom smeru, rešenje za FRILENSERE za nedelju dana"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Pregovori u dobrom smeru, rešenje za FRILENSERE za nedelju dana”

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza odvijaju u dobrom smeru i da će za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biti izneto rešenje za njih.

  Upitan da prokomentariše šta je dogovoreno na sastanku između Vlade Srbije i frilensera, Siniša Mali je odgovorio da je fer s njegove strane da o detaljima sastanka ne govori dok se pregovori ne završe.

  “Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku. To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu”, rekao je Mali novinarima nakon potpisivanja ugovora sa DFC-om.

  Dodaje da je ispunjeno ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, a u narednih nekoliko dana, kaže Mali, biće niz sastanaka sa Poreskom upravom.

  “Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da za sedam dana imaćemo odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti”, rekao je Mali.

  Nakon nedavnog sastanka između Vlade Srbije i frilensera, poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one, koji su u postupku poreske kontrole po pitanju prihoda iz inostranstva, da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o rešavanju pitanja naplate poreza za frilensere.

  Izvor: RTS/Tanjug

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE