Preokret: Srpski turisti ne mogu u Grčku do 1. jula

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preokret: Srpski turisti ne mogu u Grčku do 1. jula

  Srpski turisti ne mogu da uđu u Grčku do 1. jula, najnovija je vest koje je danas zatekla stotine turista koji su krenuli put beogradskog aerodroma ili  pripremili kofere da večeras u 23 časa, kada je trebalo da bude otvorena granica, krenu na letovanje na grčkom moru, javlja dopisnik Politike iz Atine.

  Mladen Alvirović, koji je sa ekipom SAT jutros krenuo u patrolu do Grčke preko Bugarske, nije mogao da pređe grčku granicu, jer je danas promenjena odluka kojom je bilo predviđeno da se u ovu zemlju može ući od 15. juna. Prema njegovim informacijama, u toku dana stiglo je drugačije obaveštenje koje je izazvalo zabunu i prema kojoj državljani Evropske Unije ne mogu ući u Grčku do kraja juna.

  Kako on obaveštava, na granici između Bugarske i Grčke ogromna je gužva.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/200-srpskih-turista-vracena-sa-grcke-granice-medju-njima-i-beba-foto-video/

  Dakle, u Grčku do kraja juna mogu da uđu srpski državljanin koji imaju specijalnu dozvolu ili imaju boravak u ovoj zemlji. Za srpske turiste, iako je na velika vrata sa današnjim danom najavljivan početak turističke sezone, iako je postignut sporazum između grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građani Srbije od 15. juna kada se otvara mini sezona ulaze u Grčku bez testova i karantina, i iako je to pre tri dana u Atini u susretu šefova diplomatija dve zemlje, Nikosa Dendijasa i Ivice Dačića ova odluka potvrđena – Grčka ostaje zatvorena.

  Grčka vlada je ovu odluku donela iznenada jer koliko sinoć je potvrđeno da gosti iz Srbije u Grčku mogu od večaras u 23 časa.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/grci-obecali-da-otvaraju-granice-cekamo-odgovor-zasto-se-to-ne-desava/

  U ovom trenutku  nema precizne informacije šta je konkretan uzrok, ali je pretpostavka da se vlada u Atini na ovaj korak u poslednjem trenutku odlučila zbog porasta broja obolelih u Srbiji.

  Istini za volju, takva mogućnost je za sve turiste bila otvorena jer je premijer Micotakis zajedno sa stručnim epidemiološkim štabom više puta naglasio da su zbog promene epidemiološke situacije moguće i promene odluka vlade o prijemu putnika iz EU i neevropskih zemalja.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/ljajic-potvrdio-nema-ulaska-za-srbe-u-grcku-iznenadjeni-smo/

  Izvor: BIZLife/SAT/Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE