24 ODGOVORA na najveće dileme privrede o vladinom PAKETU MERA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  24 ODGOVORA na najveće dileme privrede o vladinom PAKETU MERA

  Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija pripremila je prvi deo odgovora za privrednike na najčešća pitanja koja su pristigla preko COVID-19 pozivnog centra, društvenih mreža, granskih udruženja i regionalnih komora PKS.

  Pitanja se uglavnom odnose na set ekonomskih mera Vlade Srbije, a u dokumentu koji je objavljen na sajtu PKS može se saznati da su merama obuhvaćeni advokati i zanatlije koji su paušalci, kao i privredni subjekti kao što su udruženja, fondacije i sportske organizacije ukoliko nisu na spisku korisnika javnih sredstava.

  Navodi se i da poslodavac ne može da ostvari pravo na direktna davanja za lica angažovana po ugovoru o povremenim i privremenim poslovima, kao i da se doprinosi za obavezno socijlano osiguranje čije je plaćanje usklađeno sa ovom uredbom smatraju plaćenim.

  Takođe je navedeno i da se mere odnose i na privredne subjekte koji imaju poslovnu godinu različitu od kalendarske, kao i na preduzetnike kojima je firma u stanju mirovanja, a koji su registrovali prekid obavljanja delatnosti najranije 15.03.2020. godine.

  Svi privredni subjekti osnovani nakon 01.01.2019. godine smatraju se malim privrednim subjektima i imaju pravo na olakšice iz Programa ekonomskih mera za suzbijanje posledica po privredu od epidemije Covida-19.

  Sva pitanja i odgovore možete pogledati OVDE.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Penzioner preduzetnik

   Znači, penzioner preduzetnik će morati da odvoji od penzije i plati porez jer pravo na pomoć nema, a preduzetnička radnja ne može da posluje zbog situacije.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE