Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u Rovinju u punom jeku - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u Rovinju u punom jeku

  Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u punom su jeku. Najveći komunkacijski festival u jugoistočnoj Evropi ove će se ove godine održati od 22. do 25. septembra u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju.

  Weekend i ove godine ugošćuje više od 4000 medijskih i komunikacijskih profesionalaca koji će u tri dana trajanja festivala u 5 paralelnih konferencijskih dvorana raspravljati  o najaktualnijim temama iz sveta medija, PR-a, marketinga i cele komunikacijske industrije.

  10Među temama o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem Weekendu ističe se panel “Je li stigao kraj televizije?”. Televizijsko tržište prolazi kroz značajne promene a digitalizacija ima presudan uticaj na njegov budući razvoj. Rast online videa i OTT platformi menja način na koji se dolazi do sadržaja i kako ga se konzumira. Online video povećao je ukupnu konzumaciju i postao komplementaran medij televiziji, ali velike promene su odmah iza ugla.  Na Weekendu će vodeći medijski i komunikacijski stručnjaci raspravljati kako će te promene uticati na televizijske kuće, ko su novi igrači na tržištu te što promene znače za korisnike.

  Tema o kojoj se i dalje vode  brojne polemike je i native advertising koji kao deo content marketinga ubrzano raste zadnjih godina. Usporedo s tim rastom native je proizvod koji izaziva brojne kontraverze. S jedne strane mnogi su sretni jer je napokon pronađen model koji može doneti nove prihode medijima, dok s druge strane mnogi u nativeu vide kraj novinarstva. Weekend priprema panel o tome šta je zapravo native advertising te označava li on kraj novinarstva ili spašava medije.

  Na Weekend i ove godine stižu i brojni  inostrani predavači. Među njima je i Zrinka Lovrenčić, direktorka kompanije „Great Place to Work“ iz Australije. Zrinka će na Wekendu održati predavanje o jedinstvenom modelu koji kompanijama pomaže da stvore u svojoj organizaciji „sjajno mjesto za rad za zaposlene“ istovremeno podižući vrednost za vlasnike.

  Više informacija potražite na www.weekendmediafestival.com  

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE