Priština uvodi reciprocitet Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priština uvodi reciprocitet Beogradu

  Vlada u Prištini odlučila da uvede reciprocitet sa Srbijom i ne priznaje uverenja neophodna za transport opasnih materijala i nafte koja izdaje Srbija, saznaje agencija Beta.

  U odluci Ministarstva trgovine i industrije Kosova, u koju je agencija imala uvid, piše da je Carina Kosova dužna da sprovede tu meru tako “što neće priznati ADR uverenja koja izdaju srpske vlasti” i da odluka stupa na snagu na datum potpisivanja.

  Vlada Kosova dala je ranije Vladi Srbije rok da do kraja marta prizna ADR uverenja neophodna za transport opasnih materija kroz Srbiju, izdata u Prištini, i navela da će u suprotnom uvesti reciprocitetne mere i srpskim kamionima blokirati ulazak na Kosovo.

  ADR uverenja potrebna su za transport materija kao što su nafta ili prirodni gas i Vlada Srbije ne dozvoljava ulazak šlepera koji ih prevoze u Srbiju, jer ne priznaje ADR uverenje Ministarstva infrastrukture Kosova.

  To je poslednja mera koju Srbija još primenjuje u odnosu na kosovske kompanije, pošto je sve ostale, uključujući i onu za kompaniju koja proizvodi piće Fluid iz Gnjilana uklonila par dana pre održavanja sastanka zemalja CEFTE u Briselu.

  Prištinski mediji su objavili da su sprske vlasti do nedavno blokirale i kamione sa Kosova u kojima su bili sokovi namenjeni izvozu.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE