PRIVATNI sektor ustaje protiv uhleba: ŠTRAJK za niže poreze - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRIVATNI sektor ustaje protiv uhleba: ŠTRAJK za niže poreze

  Udruženje zaposlenih i poslodavaca privatnog sektora u Hrvatskoj najavilo je da će 2. i 3. decembra održati štrajk upozorenja.

  Ta dva dana biće suspendovane sve uplate prema državnom i lokalnim budžetima (PDV, porez na dobit, penzijski i zdravstveni doprinosi, režije…).

  Tvrde da je hrvatska privreda preopterećena visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem ekonomskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana.

  “Zaposleni i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punioci budžeta , od Vlade Hrvatske zahtevaju: smanjenje poreza na dohodak na 8 odsto uz podizanje neoporezivog praga plate na medijan (5.500 kunn), smanjenje PDV-a na 22 procenta za sve proizvode i usluge te smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8 odsto, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit”, navodi Udruženje zaposlenih i poslodavaca privatnog sektora.

  Poručuju da sprovođenje poreskih rasterećenja očekuju kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020. Godinom.

  Ako vlada ne ukalkuliše njihove zahteve u budžet za iduću godinu i smanji poreze, najavljuju da će se štrajk produžavati po dva radna dana svakog narednog meseca, sve do ispunjenja zahteva.

  Izvor: dalmatinski portal

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mara

   Moja majka je primala penziju iz privatnog penzionog fonda, jer je bila privatni preduzetnik. Na dan penzionisanja dobila je penziju u iznosu vecem od tadasnje 2 minimalne zarade. To je bilo resenje protiv uhleba. Ako hoces o drzavnom trosku da primas platu, sleduje ti i adekvatna penzija. Ako si u privatnom sektoru i doprinosis, imas i adekvatnu penziju. Naravno, privatni penzijski fond odavno ne postoji a njena penzija je danas 100 evra.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE