Prodaja mobilnih telefona RAPIDNO OPADA, industrija UZVRAĆA: Da li je plan dovoljno dobar?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodaja mobilnih telefona RAPIDNO OPADA, industrija UZVRAĆA: Da li je plan dovoljno dobar?

  Prema najnovijim analizama trend koji beleži industrija pametnih telefona je da se novi telefoni ne kupuju.

  Shodno tome, ova industrija planira se uhvatiti u koštac s globalnim usporavanjem prodaje pomoću novih, skupih sklopivih uređaja koji mogu podržati superbrzi mobilni internet poznat kao 5G, piše Poslovni dnevnik.

  Ali to možda neće biti dovoljno da se ljudi podstaknu da zamene svoje stare pametne telefone sve dok oni dobro rade, rekli su neki britanski, singapurski i kineski potrošači za CNBC.

  International Data Corporation kaže da su obimi isporuke pametnih telefona u prvom tromesečju 2019. godine pali za 6,6 odsto na godišnjem nivou. To je još više u odnosu na pad od 4,9 odsto u četvrtom kvartalu 2018. godine.

  Smartfon industrija ima plan od dva dela za rešavanje globalnog usporavanja u prodaji: prodavanje skupog novog tipa mobilnog uređaja koji je u mogućnosti da se pretvori u tablet i promovisanje telefona koji mogu da podrže super brzi mobilni internet standard 5G.

  Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona prema količini pošiljki, početkom ove godine predstavio je Galaxy Fold – sklopivi smartfon koji košta čak 2.000 dolara. Zbog problema koji su se odmah pojavili odloženo je njegovo komercijalno izdavanje.

  Kineski proizvođač telefona Huavej takođe je najavio sklopivi telefon koji će koštati oko 2.600 dolara.

  Da li je ovaj plan dovoljno dobar da može da podstakne ljude da zamene stare pametne telefone koji su i dalje u dobrom stanju, saznaćemo ubrzo.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: BETA AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE