Prodaje se Big Bang - Slovenački trgovački lanac tehničke robe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodaje se Big Bang – Slovenački trgovački lanac tehničke robe

  Nakon što prodaja Merkura Trgovine u prvom krugu nije bila uspešna, stečajna direktorka starog Merkura Simona Goriup najavila je da će u stečajnom postupku, odnosno prodaji njegove imovine, početi i prodaja trgovca tehničkom robom Big Bang. Slovenački Merkur je Big Bang, koji je 1991. godine osnovala kompanija Bofex Jurija Schollmayera, potpuno preuzeo 2002. godine, pišu Finance

  “Na zahtev poverilaca angažovan je i  finansijski savjetnik, a uprava Big Banga priprema podatke koji će biti na raspolaganju potencijalnim kupcima. Očekujem objavljivanje prodaje na AJPES-u do kraja meseca. Proces će se odvijati kao i kod Merkura”, kaže Goriup.

  Organizovaće se neobvezujuće prikupljanje ponuda putem direktnih pregovora.

  Trgovac tehničkim proizvodima Big Bang danas uz online trgovanje ima 18 maloprodajnih mesta, a prema njihovim podacima reč je najvećem ponuđaču audio-video proizvoda i računarske opreme s tržišnim učešćima u rasponu od 30 do 60 posto. Uz vodeću poziciju na tim tržištima, kompanija je također jedan od glavnih trgovaca proizvoda belom tehnikom i telekomunikacionim proizvodima.

  Godine 2009. Big Bang je otvorio prvu trgovinu u Srbiji, u Beogradu, u trgovačkom centru Ušće, a drugu 2012. u Novom Sadu. Big Bang je čak i u Merkurovoj najvećoj krizi važio za ćerku firmu sa najmanje problema.

  Kompanija je potpuno u vlasništvu Merkura u stečaju. Poverioci Banka Koper s  učešćem od 45 odsto i DUTB sa učešćem od  55 odsto, već su pokušavali da prodaju Big Bang mimo suda, ali nisu uspjli.

  Big Bang je poslednjih godina povećavao svoje prihode od prodaje i neto profit. Isplatio je sve obveze prema bankama, dugoročne i kratkoročne. Njegov najveći teret je na kraju prošle godine bilo 22,3 miliona kratkoročnih obveza, od kojih dobavljačima duguje 18,7 miliona evra.

   

  Izvor: Poslovni.hr

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE