PROGLAŠENO: Živimo Godinu SOLIDARNOSTI I SARADNJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PROGLAŠENO: Živimo Godinu SOLIDARNOSTI I SARADNJE

  Vlada Srbije proglasila je 2020. Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Kako se navodi u današnjem saopštenju ministarstva, značaj te inicijative ogleda se u uticaju na podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore među svim društvenim subjektima.

  Ministar Zoran Đorđević kazao je da su tokom vanrednog stanja solidarnost i saradnja su bile od ključnog značaja, ali “i po ukidanju vanrednog stanja” i da je iz tog razloga “ponosan i veoma srećan jer je Vlada spoznala značaj te inicijative”.

  “Bez adekvatne i organizovane solidarnosti i saradnje na svim nivoima u društvu ne bi bilo moguće sprečiti, odnosno otkloniti teške posledice koje su mogle da nastupe po život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa”, ocenio je Đorđević.

  Navodi se da se tom odlukom vrši podsticanje i uključivanje svih relevantnih činilaca da na svim nivoima jačaju socijalnu koheziju i solidarnosti i saradnje u cilju stvaranja boljih mogućnosti za sve, osmišljavanja inovativnih rešenja za podizanje kvaliteta života stanovništva.

  “Pokretanje ove inicijative ogleda se i u unapređđenju saradnje između državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja života u svim segmentima, kao i predlaganju unapređivanja i usmeravanja međunarodne saradnje”, rekao je Đorđević.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE