PROMENE: Ako voz KASNI, putnik može da PREKINE putovanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PROMENE: Ako voz KASNI, putnik može da PREKINE putovanje

  Predlogom izmena Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju predviđeno je da kada voz kasni duže od sat vremena putnik može da prekine putovanje i zatraži da mu se vrati sav novac koji je dao za voznu kartu.

  Ako odluči da ipak nastavi putovanje, putnik može tražiti deo novca i to 25 odsto ako voz kasni između 60 i 119 minuta, odnosno 50 odsto u slučaju kašnjenja dužeg od dva sata.

  Ovaj zakonski predlog je ušao u skupštinsku proceduru i, kako za portal biznis.rs kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, železničari dobijaju prelazni period od dve godine da ovu zakonsku odredbu i primene.

  “Kako je u toku veliki broj infrastrukturnih radova na srpskim prugama, što je trenutno značajna prepreka redovnosti i pouzdanosti usluge, dat je prelazni period da se usluge prilagode i prevoznici finansijski stabilizuju svoje poslovanje”, objasnio je Momirović.

  Novim rešenjima će se, kaže ministar, dostići evropski nivo prava putnika u železničkom saobraćaju, što je jedan od ciljeva donošenja zakona, dok je drugi, motivacija prevoznika da podignu kvalitet usluga i unaprede pouzdanost železničkog putničkog saobraćaja.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Srbija Voz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE