Promene poslovanja: IKEA razmišlja o NEKRETNINAMA u centrima evropskih gradova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Promene poslovanja: IKEA razmišlja o NEKRETNINAMA u centrima evropskih gradova

  Investicioni ogranak vlasnika švedskog lanca trgovina nameštajem, IKEA, razgovara o kupovini komercijalnih nekretnina u centrima nekoliko velikih evropskih gradova, signalizirajući promenu dosadašnjeg modela poslovanja.

  Ingka Investments aktivan je na tržištu nekretnina u sklopu strategije IKEA usmeravanja prema centrima velikih gradova, s lokacija u predgrađima. Za sada ih tek uzimaju u zakup, dodaje Rojters.

  Prva takva akvizicija Ingka Investmentsa je finalizovana prošlog meseca u centru Pariza u ulici Rue de Rivoli.

  “Vodimo razgovore u velikim evropskim gradovima. Puno je toga u planu, ali za kupovinu nekretnine treba vremena”, objašnjava izvršni direktor Ingka Investmentsa Krister Mattsson u razgovoru za Rojters.

  Ingka Investments ustraje u novoj strategiji uprkos nesigurnosti na širem tržištu maloprodaje zbog pandemije koronavirusa.

  Koronavirus je pokrenuo egzodus iz glavnih šoping centara, ali cene za vrstu nekretnina kakve traži Ingka Investments nisu naglo pale, tvrdi Mattsson.

  “Za dobre lokacije u velikim gradovima, kakve tražimo kako bismo udovoljili zahtevima naših kupaca, uvek postoji potražnja. Nismo uočili značajniji uticaj na cene takvih nekretnina, kakav se mogao očekivati kada je nastupila kriza”, dodao je on.

  Osim dobrog prostora za smeštaj Ikeine trgovine, u tim zgradama bi mogli biti i drugi maloprodajni i kancelarijski prostori, pa čak i stambeni, a Ingka Group bi preuzeo ulogu najmodavca, zaključio je Mattsson u razgovoru za Rojters.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE