„Pronađeno rešenje za turističke agencije“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Pronađeno rešenje za turističke agencije“

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija  Rasim Ljajić izjavio je da su osiguravajuće kuće “Triglav osiguranje”, “Globos” i “Dunav osiguranje” izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja licenci za njihovo normalno poslovanje.

  “Imali smo vrlo konstruktivan sastanak sa ovim osiguravajućim kućama i želim da im zahvalim na pokazanom razumevanju da se ovaj problem reši. Osiguvajuće kuće će na osnovu kriterijuma i standarda, koje su definisale, nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja onim agencijama koje te uslove budu ispunjavale”, rekao je Ljajić agenciji Beta.

  Kako je dodao, agencijama su ove tri osiguravajuće kuće uputile dopise u kojima se traže podaci o poslovanju i bilansima i čim se te informacije dobiju, “Triglav osiguranje”, “Globos” i “Dunav osiguranje” osiguranje će početi sa izdavanjem polisa.

  Ljajić je naveo da se izdavanje prvih polisa osiguranja turističkim agencijama očekuje tokom sledeće nedelje.

  Istovremeno, rekao je ministar, u završnoj fazi su i razgovori sa bankama oko aktiviranja bankarskih garancija kao drugog modela, koji bi u budućnosti trebalo da funkcioniše u praksi i omogući stabilnost rada agencija i sigurnost turističkih putovanja.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE