Protest zbog "ZELENIH PROPUSNICA", Italijani izašli na ulice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Protest zbog “ZELENIH PROPUSNICA”, Italijani izašli na ulice

  Nakon najava da će “zelena propusnica” (green pass) za Kovid 19 od 6. avgusta biti predviđena u restoranima, barovima, teretanama i bioskopima, pozorištima, muzejima, sportskim događajima u Italiji došlo je do porasta broja vakcinisanih, ali i nezadovoljstva ugostitelja i brojnih zloupotreba.

  Italijanske vlasti najavile su da će građani na takva mesta moći samo uz zelenu propusnicu sa dokazom o negativnom testu, preležanom kovidu ili vakcinaciji ukazujujući da se sve to čini u cilju zaštite javnog zdravlja.

  Ipak ovakve najave ujedinile su građane i ugostitelje koji su izašai na ulice.

  Uprkos tome što oni demonstriraju italijanska vlada razmatra kako da proširi njeno korišćenje i na druge aktivnosti smatrajući da će oni koji protestuju sami vremenom od toga odustati.

  Praktično, vlada ne zabranjuje manifestacije, ali zabranjuje okupljanja koja ne garantuju distancu i gde se okuplja na hiljade ljudi bez maske.

  Na ulasku u sve objekte, zaposleni će tražiti od posetilaca dokaz o vakcinaciji sa bar jednom dozom ili da su ozdravili od kovida ili da poseduju negativni test, preko aplikacije “Verifica C19” koju je uvelo Ministarstvo zdravlja.

  Prema pisanjima italijanskih medija, nakon najava za “green pass” došlo je do porasta broja vakcinisanih.

  Ipak, mnogi ukazuju da se na društvenim mrežama pojavili falsifikati zelenih propusnica koji se prodaju za 100 ili 200 evra.

  Potencijalnim kupcima se obećava aktivirana zelena propusnica u roku od 48-72 sata bez potrebe za vakcinacijom, testiranjem ili predočavanjem dokaza o oporavku od Kovida19.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE