Proverite svoje podatke u Centralnom registru stanovništva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Proverite svoje podatke u Centralnom registru stanovništva

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović najavili su početak rada Centralnog registra stanovništva.

  Kako je saopštilo resorno ministarstvo, oni su pozvali građane da provere svoje podatke u registru na Portalu elektronske uprave i da ukažu na eventualno netačne ili nepotpune podatke.

  Obradović je rekla da će biti potrebno vreme da se podaci provere i da se “od marta ili aprila sistem stabilizuje”.

  “Cilj je da već na proleće državne institucije krenu da pristupaju registru po službenoj dužnosti, da uvek imaju ažurne podatke o građanima i da građani više ne moraju da idu od šaltera do šaltera kako bi ažurirali svoje podatke u različitim elektronskim evidencijama”, navodi se u saopštenju.

  Jovanović je kazao da se uspostavljanje moderne elektronske uprave zasniva na četiri registra: građana, privrede, nepokretnosti i adresnom registru.

  Upitan ko vodi računa o bezbednosti podataka, Jovanović je rekao da je prema Zakonu o centralnom registru stanovništva definisano šta je čiji zadatak, odnosno da će Ministarstvo odobravati pristup Centralnom registru stanovništva, a poslovi IT i bezbednost podataka je na Kancelariji za IT i eUpravu.

  “Omogućili smo građanima da na preko 360 lokacija u Srbiji dobiju parametre za svoj elektronski identitet brzo, lako i besplatno, a spisak lokacija dostupan je na Portalu eUprava”, rekao je direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE