Prve kompanije iz Silicijumske doline zahtevaju da se ZAPOSLENI VAKCINIŠU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prve kompanije iz Silicijumske doline zahtevaju da se ZAPOSLENI VAKCINIŠU

  Gugl i Fejsbuk prve su velike kompanije iz Silicijumske doline koje su saopštile da će od zaposlenih zahtevati da budu vakcinisani pre nego što se vrate u kancelarije.

  U mejlu zaposlenima, izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj rekao je da će se ta politika primenjivati u Sjedinjenim Državama u narednim nedeljama, a u drugim regionima u narednim mesecima kako će vakcine postati sve dostupnije. Nije jasno kako Google planira da primeni novu politiku.

  “Vakcinacija je jedan od najvažnijih načina da i mi i zajednica ostanemo zdravi u narednim mesecima”, rekao je Pičai.

  I potpredsednica Fejsbuka Pipl Lori Goler rekla je da svi zaposleni koji dolaze na posao u američke kampuse kompanije moraju da budu vakcinisani.

  Kako se navodi u saopštenju, Goler je rekla i da Fejsbuk planira da ima „određeni proces i za one koji ne mogu da se vakcinišu iz medicinskih ili drugih razloga“.

  Pixabay

  Mnoge kompanije još uvek pokušavaju da shvate tačno kada i kako da bezbedno vrate zaposlene u kancelarije nakon skoro 16 meseci rada od kuće. A sa brzim širenjem delta varijante koronavirusa, vakcinacije su važan deo te jednačine.

  Gugl je takođe poslednja tehnološka kompanija koja je odložila planirani povratak u kancelarije. Kompanija je planirala da završi period rada od kuće 1. septembra, nakon čega su zaposleni mogli da biraju povratak u svoju kancelariju pre pandemije, rad u Guglovoj kancelariji u drugom gradu ili trajni rad od kuće ako im opis posla to dozvoljava. Sada je povratak u kancelarije odložen do 18. oktobra, rekao je Pičai u majlu.

  Internet gigant nije jedina firma iz Silicijumske doline koja menja planove ponovnog otvaranja zbog delta varijante koronavirusa. Prošle nedelje, Epl je najavio da će odložiti ponovno otvaranje najmanje do oktobra, mesec dana kasnije nego što je prvobitno planirano.

  Epl takođe planira da zahteva od kupaca i osoblja u više od polovine svojih maloprodajnih objekata da nastave sa nošenjem maski, bez obzira na to da li su vakcinisani ili ne.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE