Prvi električni parking za bicikle i trotinete u Srbiji (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi električni parking za bicikle i trotinete u Srbiji (FOTO)

  Korisnici električnih trotineta i bicikala mogu da se rasterete brige o parkiranju i punjenju svojih vozila „na struju“, jer je Beograd na Kalemegdanu dobio svoje prvo parking mesto za čuvanje i punjenje električnih trotineta i bicikala, koji će biti besplatan za sve građane i posetioce Beograda.

  Beograd se tako našao  među svetskim metropolama koje su omogućile građanima pogodnosti parkiranja ove vrste ekoloških vozila.

  Ova inicijativa nastala je u okviru projekta “Točkologija” gde je prepoznato da sve više građana prihvata alternativne načine transporta usled pandemije, ali i da je u porastu broj inicijativa za smanjenje emisije štetnih gasova vozila u saobraćaju, saopšteno je iz preduzeća „Beograska tvrđava“.

  „Smart city“ tip stanica koja kombinuje siguran parking i punjenje električnih ‘točkova’ je dostupna u delu parka mali Kalemgdan na lokaciji između stepeništa i Carigradskog druma potpuno besplatno za sve građane.

  Samo mesto na stanici se otključava preko Bikeep aplikacije na mobilnom telefonu ili preko beskontaktne kartice i ima četiri nivoa bezbednosti (čeličnu konstrukciju, video nadzor, sirenu i prosleđivanje signala u slučaju pokušaja krađe).

  Svi detalji u vezi korišćenja ove stanice  mogu se naći na društvenim mrežama- YouTube kanalu  https://youtube.com/channel/UC4sgifxXmjCjlLlHBsPxvJQ i  Instagramu https://instagram.com/eparking_bikeep_serbia?utm_medium=copy_link.

  „Na ovaj način, želimo da omogućimo slobodno kretanje korisnika od kuće do posla, i nazad, a da budu sigurni da je njihovo vozilo bezbedno čuvano i napunjeno u svakom trenutku“, kaže Marko Arambašić, inicijator projekta.

  Inače, mladi eko-startap “ePark 011” na čelu sa Markom Arambašićem koji je osnovan u proteklom periodu, za vreme Kovida 19,  pokrenuo je inicijativu za zelenu stanicu iz sopstvenih sredstava uz saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu spomenika i kulture i JP „Beogradska tvrđava“.

  On je ovom prilikom pozvao druge preduzetnike, oglašivače i kompanije da se priključe zelenoj inicijativi i omoguće da stanice postanu svima dostupne širom grada, kako bi  zajedno kreirali pozitivnu promenu i poboljšali kvalitet života u našem gradu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JP "Beogradska tvrđava"

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE