Psihoterapeut savetuje: Jednostavnost je ključ uspeha

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Psihoterapeut savetuje: Jednostavnost je ključ uspeha

  Već smo na pragu drugog meseca u godini, a odluke poput dijete, fizičke aktivnosti (koje su najpopularnije) već su “pale u vodu”.

  Ne treba svake godine da ponavljate iste frustracije i da ne ispunjavate iste ciljeve. Dobro znate da će vam entuzijazam opasti već 2. januara.

  Najbolje rešenje je jednostavnost – to je put ka uspehu.

  Psihoterapeut i autor knjige “Budite neustrašivi: Promenite život za 28 dana” (Be Fearless: Change Your Life in 28 Days) Džonatan Alpert (Jonathan Alpert) objašnjava kako da pozitivno razmišljate, kreirate realistični plan i razvijete tim koji vas podržava.

  Evo nekih saveta, koje je Džonatan podelio na Thrive Global portalu, kako da na jednostavniji način efikasnije ostvarite ciljeve i budete uspešniji u životu:

  Nemojte davati društvenim mrežama mnogo na značaju

  Društvene mreže i tehnologije su postale “emotivno utočište” za mnoge. Nema sumnje da su mnogima olakšale život, ali morate jasno postaviti granicu koliko će one uticati na vaš privatni i poslovni život. Ne smete dozvoliti da se oslanjate više na mašine nego na “moć vašeg mozga” i razmišljanja.

  Češće govorite “NE”

  Kada naviknete da govorite NE stvarima koje ne želite da radite i ljudima koje ne želite da viđate, osećaćete se bolje. Prioritet treba da budete vi, a ne drugi ljudi. Zato slobodno budite nekada sebični i stavite vaše potrebe ispred tuđih.

  Rasporedite svoje vreme

  Napravite jednostavan plan na dnevnom nivou tako što ćete prvo uraditi važne zadatke, jer ste tada “sveži” i “orni” za rad. Probajte jedan eksperiment: probudite se svakog jutra 15 minuta ranije nego što se inače budite. Na taj način ćete dobiti 75 minuta “ekstra” na nedeljnom nivou. Čak i način na koji razmišljamo o vremenu može imati značajan uticaj na našu radnu nedelju.

  Preuzmite kontrolu

  Ponekad su stvari toliko jednostavne i “ispred nosa” su vam, a vi ih ne vidite. Postoje stvari koje možete da promenite samo kada biste preuzeli kontrolu. Jedna osoba ne može promeniti ekonomiju, ali možete pametno kupovati, štedeti i investirati mudro.

  Progovorite, “krenite u akciju”, uradite nešto, samo nemojte sedeti skrštenih ruku.

  Zapamtite, novogodišnje odluke se neće magično same ostvariti i 1. januar neće promeniti vaš život. Svaka nedelja, svaki dan predstavlja priliku da nešto promenite. Zato počnite danas.

  Izvor: BIZLife/Thrive Global

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE