Putarina, ipak, POSKUPLJUJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putarina, ipak, POSKUPLJUJE

  Vlada Srbije je dala saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto, navodeći da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

  “Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila”, navodi se u saopštenju Vlade.

  Početkom 2021. iz resornog ministarstva je najavljeno da putarine neće poskupeti u ovoj godini.

  Na sednici Vlade je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije, pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

  Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode “Kalemegdanski rt”, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, “značajno većoj površini”.

  Usvojen je i Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

  “Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapređenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama”, navodi se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE