Putnici sa kruzera u Srbiju mogu sa negativnim ANTIGENSKIM TESTOM

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putnici sa kruzera u Srbiju mogu sa negativnim ANTIGENSKIM TESTOM

  Odluka Kriznog štaba kojom se dozvoljava ulazak stranih turista sa brodova (kruzera), koji krstare Dunavom u Srbiju uz negativan brzi antigenski test, važan je korak napred ka oporavku celokupne privrede i poboljšanju ekonomske situacije u zemlji, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Ministarka Tatjana Matić rekla je da su s obzirom na epidemiološke mere koje se primenjuju u našoj zemlji, svi brodovi/kruzeri do sada samo tranzitirali kroz Srbiju, bez zaustavljanja, jer je turistima sa kruzera bio potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju, na čiji se rezultat dugo čeka.

  „Uz relaksaciju ove epidemiološke mere, očekujemo da strani turisti više neće samo prolaziti brodovima kroz našu zemlju, već će izdvajati dodatna sredstva za obilaske, posete muzejima i drugim institucijama kulture, kao i za posete restoranima, kupovinu suvenira i slično što će pozitivno uticati na povećanje deviznog priliva od turizma i doprineti oporavku turističke privrede”, naglasila je Matić.

  Krizni štab je doneo ovu poslednju odluku na predlog ministarke Matić koja je  podržala molbu turističke agencije ”Hedonic Travel” da se dozvoli stranim turistima da izađu sa brodova uz potvrdu o negativnom antigenskom testu.

  Turistički brodovi na kojima se nalaze grupe stranih turista tokom krstarenja posećuju i obilaze Beograd, Novi Sad, Donji Milanovac, Golubac i Apatin i ne zadržavaju se duže od 12 sati.

  Na osnovu odluke Kriznog štaba, „uvažavajući specifičnost i značaj kruzing turizma“, turistima sa brodova/kruzera biće omogućeno testiranje u pristaništu, a putnici bi napuštali brod tek po dobijanju negativnog rezultata brzog antigenskog testa.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE