BERLIN: Grad sa dve duše u kome su biciklisti aktivni i danju i noću (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko želite da na jednom mestu osetite nasleđe istoka i trendove zapada, Berlin je prava destinacija za vas. “Odlikuje ga očigledan sudar arhitektonskih stilova, a potom i ideologija i filozofija koje su tokom 20. veka  kreirale ovaj jedinstven grad, duh i stil”, podelio je svoje utiske Aleksandar Plavšin, Managing Partner u Business Intelligence Institute.

Aleksandra je ova destinacija privukla, jer je od izrazito konzervativnog i podeljenog društva, za samo nekoliko decenija, Berlin izrastao u svetsku metropolu u kojoj živi preko 180 različitih nacija. Dakle, sve je moguće?

Veliki utisak u Berlinu na mene su ostavile dve stvari. Sa jedne strane mogućnost da u istom danu osetite sva bogatsva kulture istoka i zapada, a sa druge strane mogućnost da kroz interaktivne muzeje upoznate sudbine jevrejskih porodica i shvatite koliko ideologija može biti jača od razuma.

Dodatan utisak na njega je ostavila kultura vožnje bicikla, kvalitetna biciklistička infrastruktura, gde su biciklisti aktivni u svako doba dana i noći. Imajući u vidu da Berlin broji preko 3,6 miliona stanovnika saobraćaj odlično funkcioniše.

Berlin predstavlja nezaobilaznu destinaciju u Evropi iz čije istorije i moderne kulture mnogo možemo da naučimo.

“Zidovi su tu da nas podsete da različitosti postoje, ali i da treba da imamo otvorenu „Brandenburšku kapiju“ za sve one koji razmišalju i žele drugačije nego mi”, zaključuje Plavšin.

Ovde možete videti i fotografije sa ovog putovanja:

 
Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva