Ljajić o PAPRENIM cenama smeštaja u Srbiji: Socijalizam je propao!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Poslednjih dana govori se o paprenim cenama smeštaja u Srbiji. Većina građana je odlučila da ovo leto, kad već ne može na more gde želi, iskoristi i obiđe turističke destinacije u našoj državi, koje se već mesecima promovišu. Iznenađenje je neprijatno kada se po sajtovima pogledaju izuzetno visoke cene smeštaja.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je za TV Prva da prati situaciju preko medija, i da ga o cenama takođe obaveštavaju i zabrinuti sugrađani.

“Najpreciznije je reći da postoji mnogo dezinformacija“, rekao je Ljajić, istakavši da je su proverili cene smeštaja u Guči i da oni iznose 2.000 dinara po osobi. Dodao je da je proverio i podatak za Bajinu Baštu i za cenu smeštaja od 150 evra.

“To je tačno, zato što je za pet osoba, zato što je luksuzni apartman sa bazenom”, istakao je ministar, dodajući da je i prošle godine za taj konkretni smeštaj cena bila ista.

Ljajić navodi da je socijalizam propao i da država ne može da reguliše cene na tržištu.

“Ne mislim da je dobra politika za one koji sada koriste ovu situaciju da povećavaju cene”, rekao je ne negirajući da se i to dešava, posebno kod izdavalaca privatnih smeštaja u seoskim domaćinstvima.

Dodaje da su cene veće jer je potražnja veća, ali da svakako one nisu toliko visoke kao što se piše u medijima.

Ljajić ističe da je važno proveriti da li su te cene važile i prethodne godine ili su one formirane na osnovu povećane ponude.

Izvor: PrvaTV

Foto: Beta

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.