Rad od kuće: NEZAUSTAVLJIV i snažan rast Zuma

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rad od kuće: NEZAUSTAVLJIV i snažan rast Zuma

  Cena aplikacije Zum udvostručila se posle “veoma snažnog” starta na početku godine pošto se pandemija Kovida-19 nastavila.

  Platforma za video pozive je doživela procvat tokom krize, jer su mnogi zaposleni morali da rade od kuće.

  Profit kompanije je bio 227 miliona dolara, što je za oko 27 miliona dolara više nego u prvoj četvrtini 2020. godine.

  Analitičari su ranije govorili da će kompanija morati da se upusti u borbu kako bi ostala važna, jer će doći trenutak kada većina ljudi bude primila vakcinu, a mere u potpunosti ublažene.

  Iz Zuma kažu da su za tri meseca, do 30. aprila, prihodi porasli sa 328 na 956 miliona dolara, koliko su zaradili u istom periodu godinu dana ranije.

  U utorak su predstavili celokupna očekivanja za predstojeću finansijsku godinu. Očekuju da će godišnji prihodi dostići 3,99 milijardi dolara. Prethodna procena je bila 3,76 milijardi dolara.

  Pandemija, koja je preselila zaposlene širom sveta u Zum kancelarije, promenila je ovu video platformu praktično preko noći.

  “Posao se više ne vezuje za mesto. Želimo da pomognemo evoluciju i omogućimo rad koji nudi veću fleksibilnost, produktivnost i sreću kako u ličnim, tako i virtuelnim kontaktima”, rekao je Erik Juan, osnivač kompanije.

  Iz kompanije su takođe saopštili da je porastao i broj korisnika koji plaćaju njihove usluge. U prvom tromesečju, preduzeća sa više od deset zaposlenih plaćala su 497.000 dolara, 87 odsto više nego u 2020. godini.

  Ali kompanija je morala da troši više, jer se broj korisnika povećavao, te se i broj zahteva povećavao, pa su morali da zaposle više ljudi.

  U želji da ostanu relevantni kada se kancelarije budu ponovo otvorile, pokrenuće Zum Ivents, koji će služiti za organizaciju događaja tokom kojih će moći da se kombinuju uživo razgovori i razgovori na mreži.

  Izvor: BBC

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE