Rad Petnice tokom vanrednog stanja: izrada vizira i onlajn resursi - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rad Petnice tokom vanrednog stanja: izrada vizira i onlajn resursi

  NIS-ov partner i dugogodišnji saradnik, istraživačka stanica Petnica, tokom vanrednog stanja prešla je na nove načine rada, omogućujući svim zainteresovanim učenicima da nova saznanja stiču onlajn. Pored toga, usmerila je svoje resurse na humanitarne aktivnosti – započela je izradu vizira.

  Nakon uvođenja vanrednog stanja, Petnica je donela odluku o odlaganju svih seminara, tokom trajanja epidemije, kako bi zaštitila zdravlje svojih polaznika, saradnika, zaposlenih, i njihovih porodica. Time je promovisala i odgovoran odnos prema razvoju situacije sa pandemijom virusa Covid-19 u svetu i u Srbiji, poštujući odluku državnih organa naše zemlje.

  “Stručni tim Istraživačke stanice Petnica je odmah nakon proglašavanja vanrednog stanja intenzivirao onlajn komunikaciju sa našim polaznicima. Želeli smo da i svima drugima koji imaju interesovanje za prirodne, društvene, tehničke nauke, i umetnost i dizajn, pripremimo onlajn sadržaje. Istraživačka stanica Petnica je objavila onlajn resurse za proučavanje pojedinih naučnih oblasti, kako bi celokupnoj javnosti dala na raspolaganje ono što koristi sa svojim polaznicima. Cilj je unapređenje kvalitet života u izolaciji svima koji su za nauku zainteresovani”, kaže programski direktoro Petnice, Nikola Božić.

  Božić kaže i da se Petnica na još jedan način aktivno uključila u borbu sa pandemijom Covid-19. Njeni 3D štampači su odmah stavljeni u funkciju izrade delova za zaštitne maske (vizire) za medicinske radnike u našoj zemlji. Preko štabova za borbu protiv Covid-19 distribuirano je oko 500 vizira.

  Prema njegovim rečima, IS Petnica je pripremila nekoliko scenarija za povratak polaznika na programe u kampus i laboratorije. “Pripremljeni su detaljni protokoli koji će ispunjavati sve nove standarde za ponašanje, život i rad u budućim okolnostima. Pratićemo odluke stručnih službi naše države i međunarodnih tela. Nadamo se da ćemo tokom leta već imati živost u Petnici”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE