Rađa se novi GIGANT: Netfliks je upravo dobio ozbiljnu KONKURENCIJU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rađa se novi GIGANT: Netfliks je upravo dobio ozbiljnu KONKURENCIJU

  Američki gigant AT&T najavio je sporazum kojim se predviđa spajanje njegove produkcijske kuće VornerMedia s Diskaverijem, čime će jedan od najvećih holivudskih studija da stane rame uz rame sa kompanijama poput Netfliksa i Diznija.

  Prema sporazumu, AT&T će, kako se navodi u saopštenju, dobiti ukupno 43 milijarde dolara, a taj iznos obuhvata kombinaciji gotovine, dužničkih hartija od vrednosti i zadržavanje prava VornerMedije na naplatu određenog duga.

  Akcionari AT&T-a dobili bi u novoj kompaniji vlasnički udeo od 71 odsto, dok bi akcionari Diskaverija imali 29 procenata, dodaje se.

  Ukoliko regulatorni organ odobre spajanje, ovaj posao bi značio vraćanje u život dugogodišnjeg plana kompanije AT&T o udruživanju proizvodnje sadražaja i distribucije u jednu vertikalno integrisanu kompaniju, pošto je shvatila da tv auditorijum u sve većoj meri prelazi na striming, odnosno gledanje programa preko interneta.

  Sporazumom bi nastalo nova kompanija, odvojeno od AT&T-a,čija bi tržišna vrednost mogla da bude procenjena na čak 150 milijardi dolara, uključujući dug.

  Na čelu nove kompanije biće glavni izvršni direktor Diskaverija Dejvid Zaslav.

  Akcije američke medijske kompanije Diskaveri skočile su za 27 posto, dok je cena akcija AT&T-a porasla za više od 4 procenta.

  Zaključenje ugovora je planirano sredinom 2022. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE