Radojičić: I tiša muzika SUZBIJA širenje virusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radojičić: I tiša muzika SUZBIJA širenje virusa

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je akcenat novih mera koje je Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa predložio na smanjenju broja kontakata koje građani imaju tokom dana.

  “Ako imate recimo deset kontakata, vi možete da ih pratite i da imate nekakvu kontrolu. To i jeste glavna poruka novih mera, da se smanji broj kontakata”, rekao je Radojičić za RTS povodom predloga Kriznog štaba o zabrani okupljanja više od pet osoba i naopolju i unutra gde nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra.

  On je naveo da su ključna mesta za širenje infekcije restorani i klubovi s muzikom, te je jedna od sugestija na sednici Kriznog štaba bila da se smanji jačina zvuka u tim objektima kako bi posetioci pričali “manje glasno” čime bi se kako je naveo, i virus manje širio jer se kroz vazduh širi više kada se viče.

  Radojičić je ocenio da epidemiološku situaciju mogu “značajno” da poprave novi propisi po kojima komunalna milicija može naplaćivati mandatnu kaznu na licu mesta onima koji ne poštuju mere i na 72 sata zatvoriti lokale koje krše propise.

  Najavio je da će naredni sastanak Kriznog štaba biti početkom naredne nedelje.

  Upitan da li Krizni štab jednoglasno usvaja preporuke, gradonačelnik je rekao da ne zna da je neko od članova do sada bio “izuzet” od bilo koje donete odluke.

  Izneo je da se na sednicama tog tela iznose različiti argumenti u cilju zaštite zdravlja ljudi i očuvanja zdravstvenog sistema.

  Krizni štab je predložio da broj osoba koje mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet ljudi, kao i da predstojeći “mini raspust” povodom državnog praznika važi i za učenike srednjih, a ne samo osnovnih škola.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE