Razlike nas čine snažnijima!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razlike nas čine snažnijima!

  Dan žena se obeležava 8. marta, ali u UniCredit Banci 365 dana godišnje smo posvećeni ravnopravnosti i obezbeđivanju jednakih mogućnosti za sve. UniCredit Banka, sa preko 50% dama na rukovodećim pozicijama, strateški je usmerena na uvažavanje različitosti svakog pojedinca u organizaciji, jačajući tako osećaj pripadnosti UniCredit Grupi, podstičući lični i profesionalni razvoj i stvaranje konkurentske prednosti.

  Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke je ovim povodom izjavila:

  Zahvaljući našem strateškom pristupu, mogu da kažem da u našoj banci žene čine skoro 65% od ukupnog broja zaposlenih, a što je još važniji podatak, procenat žena na rukovodećim pozicajama je iznad 50%.  Mi težimo tome da postanemo jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji, i zato stalno ulažemo u različitost i rodnu ravnopravnost kroz različite inicijative. Poslednje dve godine realizujemo Women empowered program kojim aktivno doprinosimo osnaživanju žena u razvoju njihove karijere. Talenat, snaga, empatija, samopouzdanje, samo su neki od motiva koji krase našu zajednicu Hrabrih žena. Ponosni smo na to što nakon porodiljskog odsustva mame mogu da rade 4 sata dnevno kako bi period odvajanja od deteta bio što bezbolniji, što za polazak deteta u prvi razred roditelji dobijaju slobodan dan, što smo stvorili uslove za rad od kuće, kao i za fleksibilno radno vreme i na taj način omogućili našim zaposlenima balans između porodičnog i poslovnog života.

  Podsećamo da je u  maju 2013. godine na nivou čitave UniCredit Grupe objavljena Politika rodne ravnopravnosti i uveden je i zajednički skup pokazatelja za praćenje važnih podataka o ravnopravnosti. Ova politika je način da se i dalje nastavi sa fer pristupom obezbeđivanjem pravičnog radnog okruženja punog poštovanja, u kojem žene i muškarci imaju jednake mogućnosti i prava, i čiji rad se vrednuje na osnovu ličnih zasluga i potencijala, bez obzira na pol i druge lične karakteristike.

  UniCredit je ponosan na to što je drugu godinu zaredom deo Blumbergovog Indeksa jednakosti polova (GEI) 2020. GEI pokazuje našu posvećenost ravnopravnosti i uključenosti polova na taj način što obezbeđuje jednake mogućnosti u poslovnom okruženju što dodatno podstiče saradnju zaposlenih koji imaju različito iskustvo i poglede na budućnost kako bi na taj način unapredili blagostanje svakog od nas i naše strategije učinili održivijim.

  GEI unosi transparentnost u rodne prakse i politike u kompanijama koje se kotiraju na berzi, povećavajući širinu podataka o životnoj sredini, socijalnim pitanjima i korporativnom upravljanju (ESG) koji su dostupni investitorima. Sveobuhvatna i transparentna GEI metodologija bodovanja omogućava investitorima da procene učinak kompanije i uporede je sa sličnim kompanijama u istoj delatnosti. Referentni Indeks meri rodnu ravnopravnost po osnovu pet stubova: postupci zapošljavanja, zadržavanja i razvoja karijere žena do najviših pozicija, jednake zarade i rodni paritet zarada, inkluzivna kultura, politike u vezi sa seksualnim uznemiravanjem i brend koji podržava žene.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE