Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RECEPT NEDELJE za zdrav i jednostavan obrok od povrća

    Već je polovina februara prošla, a poslovne obaveze se sve više gomilaju. U večitoj trci sa vremenom i projektima, morate pronaći i vremena za zdrav obrok. Ne morate da provodite sate u kuhinji, jer nisu svi zdravi obroci komplikovani.

    Po preporuci Katje Jakovljeve, holističkog nutricioniste i autora bloga o ishrani, ove nedelje možete isprobati pljeskavice od šargarepe, spanaća i kukuruza.

    Za pripremu ovih pljeskavica potrebno vam je manje od pola sata, a odlične su za brzi doručak ili laganu večeru.

    U ovoj varijanti pljeskavica osnova je rendana šargarepe, uz dodatak spanaća, a kukuruz šećerac im daje slatkasti ukus i zanimljivu teksturu.

    Sastojci za dve porcije:

    • 2 srednje šargarepe
    • 1 čaša naseckanog spanaća
    • 2 kašike kukuruza šećerca
    • 4-5 kašika palente ili kukuruznog brašna
    • 2 jajeta ili 2 kašike čia semenki potopljenih 10 minuta u 6 kašika vode
    • so, biber, začini po želji

    Sitno narendajte šargarepu i dinstajte je pet minuta u poklopljenom tiganju da malo omekša. Dodajte naseckani spanać, promešajte i ostavite poklopljeno još jedan minut.

    U dubokoj činiji spojite sa ostalim sastojcima, a jaja/čia dodajte na kraju.

    Zagrejte ulje u tiganju i kašikom izručite „testo“ u obliku pljeskavica, malo izravnajte kašikom. Ili možete rukama oblikovati pljeskavice i onda staviti na tiganj.

    Pržite na srednjoj vatri 3-4 minuta sa obe strane, dok ne porumeni.

    Možete da poslužite uz pesto sos, humus ili ajvar. Prijatno!

    Izvor: BIZLife/Vita.rs

    Foto: Pixabay/Privatna arhiva

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE