Rekordan broj učesnika na Kopaonik biznis forumu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekordan broj učesnika na Kopaonik biznis forumu

  Jubilarni XXV Kopaonik biznis forum okupiće rekordan broj učesnika i panelista, najvažnijih činilaca u društvu od čijih odluka zavisi sveukupni poslovni ambijent. Kopaonik biznis forum tradicionalno organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Srbije. Partner Foruma je kompanija Mastercard.

  Dolazak na »Srpski Davos« potvrdili su predsednik Republike Srbije, premijer RS, veći broj ministara iz Vlade Republike Srbije, guverner Narodne banke Srbije, najznačajniji srpski privrednici iz bankarskog, osiguravajućeg, ICT sektora, sektora trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede, farmaceutske industrije, kao i predstavnici javnih preduzeća, lokalnih samouprava, međunarodnih finansijskih organizacija (EBRD, EIB, IFC, WB, IMF), predsednik Fiskalnog Saveta, kao i domaći i inostrani ekonomski teoretičari i predstavnici akreditovanih medija.

  Prvi put forum traje četiri dana, a od 4. do 7.marta biće održano čak 22 panela, tri plenarne sesije, šest specijalnih događaja i biće organizovana i tri specijalna obraćanja.

  Tema ovogodišnjeg Foruma je “Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održivi rast i razvoj?”.

  “Organizacija jubilarnog XXV Kopaonik biznis foruma predstavlja dodatnu odgovornost, prema dugotrajnosti i važnosti samog događaja. Prvi put ćemo imati organizovana dešavanja tokom četiri dana, poslednjeg dana, pre zaključaka izlaganje će imati i predsednica Vlade RS. Osmislili smo sajt sa svim informacijama o učesnicima i programu. Tradicija ovog jedinstvenog Foruma u našoj zemlji duža je i od nekih značajnijih svetskih konferencija. U proteklih 25 godina osnovne teme odražavale su vremenski trenutak u kome se on organizovao, ali je zajedničko uporno insistiranje na brzoj i efikasnoj ekonomskoj tranziciji, odnosno na neophodnosti efikasnog reformisanja javnog sektora. Cilj nam je izgradnja platforme za argumentovanu, konstruktivnu raspravu, kritičku analizu onog što je urađeno, kao i konceptualno definisanje održive ekonomske politike”, kaže Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a.

  “Mastercard razvija i primenjuje tehnologije koje doprinose efikasnijem elektronskom poslovanju i predstavljaju osnovu da svi naši partneri iz privatnog i javnog sektora mogu da idu u korak sa savremenim tržišnim tokovima, odnosno da učestvuju u onome što se naziva digitalna ekonomija. Na lokalu smo u prethodnom periodu već proveli nekoliko uspešnih projekata iz ove oblasti, kao što je učešće u nacionalnoj fiskalnoj lutriji koja je doprinela smanjenju sive ekonomije kroz rast od 18,5% u broju kartičarskih plaćanja i implementaciju beskontaktnih plaćanja u javni prevoz kao najsavremenije rešenje iz oblasti pametnih gradova. Radujemo se što ćemo na Kopaonik Biznis Forumu, najvažnijem poslovnom događaju u zemlji, pokrenuti nove razgovore o finansijskoj, digitalnoj i rodnoj inkluziji kao pitanjima neophodnim za ostvarenje projekcije ekonomskog rasta od 3,5%” izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE