"REKORDNO NISKA nezaposlenost mladih u Srbiji" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “REKORDNO NISKA nezaposlenost mladih u Srbiji”

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je na kraju drugog tromesečja ove godine nezaposlenost mladih u Srbiji iznosila 20,7 odsto, što je, kako tvrdi, do sada rekordno niska nezaposlenost te kategorije stanovništva.

  “Srbija i dalje ima ogroman problem sa nezaposlenošću mladih. Krajem drugog kvartala ove godine nezaposlenost mladih došla je do 20,7 odsto i to je rekordno niska nezaposlenost”, rekla je Brnabić na promociji projekta “Moja prva plata”.

  Ona je navela da nezaposlenost mladih kontinuirano opada i precizirala da je krajem 2018. ona iznosila 29,1 odsto, krajem 2019. godine 25,5 odsto, a sada 20,7 procenata.

  “Pre šest godina nezaposlenost mladih u Srbiji je bila 51,1 odsto”, podsetila je Brnabić i ocenila da je sadašnji rezultat dobar, ali da ona nije zadovoljna.

  Istakla je da država mora da ide u još brže politike zapošljavanja, obuke, dokvalifikacije, navodeći da je otvorena i tema da li je potrebno učiniti srednje obrazovanje obaveznim.

  Brnabić je rekla i da su mladi, u periodu od januara 2019. do jula 2020. godine, u okviru Programa poreskih olakšica, osnovali 222 preduzeća, od čega u osam firmi posao nije uspeo u prvih godinu dana.

  Kako je objasnila, na osnovu tog programa uočeno je da se mladi teže odlučuju da otvaraju svoja preduzeća, ali kada ih otvore, mnogo su uspešniji od starijih.

  Brnabić je podsetila je da je država 2018. godine usvojila Program poreskih olakšica za one koji su u poslednjih 12 meseci završili srednju školu ili fakultet.

  Brnabić je rekla i da će organizacije mladih same odlučivati koje kategorije mladih će imati prioritet u dobijanju stanova za mlade, koje će država početi da gradi.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE