Rezervat prirode Jankove bare na Kopaoniku uređen za posetioce

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rezervat prirode Jankove bare na Kopaoniku uređen za posetioce

  JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resort uredili za posetioce prirodnu atrakciju Jankove bare

  Kopaonik postaje sve popularnija letnja turistička destinacija, a njegove brojne atrakcije dostupnije su turistima. Zahvaljujući saradnji JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resorta, najveće hotelske kompanije na Kopaoniku, uređena je još jedna lokacija – pravo blago ove planinske lepotice. U pitanju je rezervat prirode prvog stepena zaštite – Jankove bare, koji se nalazi na prostoru Ravnog Kopaonika u dolini potoka Rečica na oko 1420 m nadmorske visine. Najveću vrednost ovog kompleksnog rezervata čine tresavske zajednice, osetljivi i retki ekosistemi koji su stanište endemičnih biljnih vrsta zaštićenih kao prirodne retkosti, ali i vodozemaca i ptica među kojima se ističu sivi soko, mišar i planinska crvenkapa.

  MK Resort je oduvek bio predvodnik i inicijator u promociji letnjeg turizma i aktivnosti koje su dostupne svim posetiocima.

  “Nastavićemo da podržavamo ovakve projekte, jer je Kopaonik planina sa izuzetnim potencijalom tokom letnjih meseci, a samo je mali deo prepoznat i iskorišćen. Ponosni smo što imamo mogućnost da učestvujemo u aktivnostima koje utiču na poboljšanje turističke infrastrukture, razvoj destinacije i otkrivanje novih mesta koje turisti mogu obilaziti”, istakao je Radoš Đorđević, generalni direktor MK Resorta.

  Nacionalni park Kopaonik nedavno je proslavio značajan jubilej, 40 godina postojanja. Preduzeće za zaštitu i razvoj ovog parka prirode godinama unazad intenzivno radi na očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa, očuvanju tradicionalnog načina života, kao i na promociji prirodnih lepota i rekontrukciji staza za šetnju.

  „Optimistični smo kada je reč o razvoju turističkih lokaliteta na Kopaoniku, iako smo svesni da imamo još dosta posla. Na dobrom smo putu, ali je neophodno da se u realizaciju ovakvih projekata uključe i drugi privredni subjekti u cilju kompletnog razvoja destinacije, a posebno razvoja letnje sezone na Kopaonikuˮ, izjavio je Predrag Šumarac, izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Nacionalnog parka Kopaonik.

  Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu, trudu, radu i ulaganju u nove sadržaje, letnji meseci na planini postali su popularniji, a Kopaonik je sada živi tokom cele godine. Kredibilitet i unapređenje usluge na kojoj MK Resort i JP Nacionalni park Kopaonik neprekidno radi, rezulitrali su da letnja sezona na Kopaoniku iz godine u godinu postiže sve veći uspeh.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE