Rupa na Koridoru 10

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rupa na Koridoru 10

  Na još neotvorenoj deonici Koridora 10 kod niškog sela Prosek umesto skoro završenog auto-puta sada je velika rupa.

  U Koridorima Srbije kažu da ispituju čija je odgovornost, a Južne vesti saznaju da je problem loše zemljište na kojem je put građen. Stručnjaci tvrde da na njemu nije smelo ni da se gradi.

  Čitav višemetarski zemljani nasip između mosta i nadvožnjaka na neotvorenom delu Koridora 10 kod Proseka nedaleko od Niša je uklonjen.

  Najpre je avgusta 2018. popucala deonica auto-puta na ulazu kod sela Prosek, da bi nakon pisanja Južnih vesti krenula rekonstrukcija. Sada je između dva mosta na ovom delu Koridora ogromna rupa.

  Radnici grčke firme Terna uklonili su nasip, a sa mosta na Nišavi i zemljana kosina kao i kamena obloga. U Koridorima Srbije ističu da se radi o problematičnih 150 metara puta.

  Nije reč o izvođenju radova na mostu, već su u toku radovi na izradi novog nasipa između gore navedena dva mosta. Nakon izgradnje novog nasipa, biće izgrađena nova kolovozna konstrukcija i montirana saobraćajna signalizacija – navode u Koridorima.

  U ovom javnom preduzeću dodaju i da će se tokom radova otkrivati i ko je odgovoran za propust u izgradnji ove deonice, ne precizirajući koliko će trajati ovi nepredviđeni radovi.

  Stručni nadzor i akreditovane laboratorije će jasno utvrditi da li su pukotine na asfaltu nastale zbog greške izvođača ili je projektant uzeo pogrešne parametre tla prilikom izrade projekta. Navedeno otklanjanje nedostataka je u garantnom periodu, ističu u Koridorima.

  Građevinski inženjer Danijel Dašić ističe da je najverovatnije reč o propustu izvođača radova koji nije ispitao zemljište pre nego što je krenuo sa izgradnjom Koridora. Ovde je reč o manjku radova na ispitivanju kvaliteta podloge, ističe Dašić.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Koridori Srbije

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE