"Rusi na vakcini rade već 40 godina, završena još u februaru"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Rusi na vakcini rade već 40 godina, završena još u februaru”

  Profesor na medicinskom Univerzitetu Sečenova Sergej Boljević, specijalista patofiziologije i pulmologije biće prvi naš čovek koji će primiti rusku vakcinu.

  On je rekao da je ruska vakcina protiv koronavirusa napravljena već u februaru a da su nakon toga vršene provere.

  „Institut Gamaleja radi na vakcini već 40 godina. Pre 25 godina oni su prvi proizveli vektornu vakcinu koja u svojoj osnovi ima neki virus. Te vektorne vakcine su već napravili protiv groznice ebola, MERSA – bliskoistočni koronavirus koji je vrlo sličan COVI9-19 i kad su došli do spoznaje da treba napraviti vakcinu protiv koronavirusa II oni su već imali osnovu na kojoj su radili 25 godina. Oni su samo na tu osnovu dodali komponentu a to je genetički materijal koji je iz koronavirusa“, navodi Boljević za Vijesti.

  Kako kaže, to je isto „kao kad pravite kuću pa napravite temelj i zidove, treba vam godinu do dve dana da vidite da li je sve dobro napravljeno, ali kad stavite krov šta će vama da proveravate dve godine krov? Dosta je proveriti za 2-3 pljuska koja padnu“.

  „Tako i ovde isto. Za dve nedelje su oni napravili vakcinu a posle toga su počeli sa neophodnim proveravanjem. Što se tiče drugih vakcina u svetu, oni svi počinju od nule, zato nisu stigli da naprave. A ova vakcina je faktički bila već 70% napravljena u februaru mesecu i završena krajem februara na 100%“, kaže profesor.

  Boljević kaže da je vakcina testirana i na životinjama i na ljudima, i da po ruskim zakonima može da se registruje a da se nakon toga sprovede treća faza na oko 2.000 bolesnika. Tvrdi da je vakcina i efikasna i bezbedna za sada i da će se on vakcinisati već u oktobru.

  Vakcina je dobrovoljna i besplatna za Rusiju, mnoge zemlje su zainteresovane za nju, ali sa Balkana za sada samo Srbija. Profesor Boljević kaže da će sve države moći da uzmu rusku vakcinu i da dobiju licencu da je proizvode kod sebe.

  „Predsednik SAD Tramp rekao je da će da kupi i pravi vakcinu samo za svoje zemlje, a Zapadna Evropa verovatno samo za sebe. To je nepravilno, nauka ne može da bude na jednom mestu, u jednoj državi. Rusija je proizvela vakcinu i deli je sa svetom, nije samo za svoje građane. Svi će moći da uzmu tu vakcinu i ne samo da je uzmu nego i da je prave kod sebe ko uzme licencu i pravo na to“, napominje Boljević.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-dana/izjava-dana-ovo-je-nas-dobrovoljac-za-rusku-vakcinu/

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/putin-objavio-rusija-prva-na-svetu-registruje-vakcinu-protiv-korone/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Oportunist

   Bas ste mi ulili poverenje...daj oma dve

  • Boki

   Lepo. Sigurno da su Harvard, Oksvord, Institut Maksimilijan Plank u Nemačkoj , Astra Zeneca, Sanofi itd. neiskusni i nepripremljeni i uvek sve rade od nule, a jedino Rusi rade 40 godina unapred. Nemojte Profesore pričice za malu decu....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE