Sa "Morave" do Beča i Soluna PLUS kargo linija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa “Morave” do Beča i Soluna PLUS kargo linija

  Aerodrom “Morava” koji se nalazi između Čačka, Kragujevca i Kraljeva, 31. marta, kada počinje letnji red letenja, imaće i treću liniju za Beč i tri linije za Solun, rekao je direktor Dragan Bugarinović.

  On je novinarima u Kragujevcu rekao da je u planu uvođenje kargo saobraćaja kroz dve godine, zbog čega se planira izgradnja nove piste, dužine od bar 3,5 kilometra i širine 60 metara, tako da može da prihvati i najveće teretne avione.

  U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevca je predstavljen potencijalni značaj aerodroma “Morava” za privrednike Šumadije i Pomoravlja, posebno za izvoznike.

  Aerodromu “gravitira” 25.000 privrednih društava i 90.000 preduzetnika sa teritorije centralne Srbije, rekao je novinarima predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić.

  On je rekao da je taj aerodrom udaljen svega 39 kilometara od Kragujevca, koji postoji od prošle godine, već doprineo povećanju investicione atraktivnosti u Šumadiji i Pomoravlju, te i u Kragujevcu.

  Lučić je rekao da je 2019. godine privreda Centralne Srbije imala spoljnotrgovinski suficit od 600 miliona evra, a privreda Šumadijskog upravnog okruga 372 miliona evra što je bio najveći spoljnotrgovinski suficit nekog regiona u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE