SAD uvele sankcije "Severnom toku 2", Nemačka sprema kontramere

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD uvele sankcije “Severnom toku 2”, Nemačka sprema kontramere

  Američki Kongres usvojio je sankcije protiv ruskog gasovoda “Severni tok 2”, za koji Vašington smatra da jača uticaj Rusije u Evropi, dok promoteri tog gasovoda tvrde da će Evropa biti bolje snabdevena. Nemačka sprema kontramere na sankcije.

  Sankcije, koje su ranije osudili u Evropskoj uniji kada su počele da se pominju, odnose se na kompanije koje sarađuju u izgradnji gasovoda ispod Baltičkog mora, kako bi se izbegla Ukrajina, kroz koju je do sada prolazio najveći deo ruskog gasa.

  Gasovod “Severni tok 2” počinje u Rusiji i prolazi kroz pomorske oblasti Finske, Švedske, Danske i Nemačke gde izlazi na kopno. Kapacitet će biti 55 milijardi kubnih metara prirodnog gasa godišnje. Biće dugačak 1.200 kilometara.

  Nemačke vlasti računaju da bi američke sankcije protiv gasovoda “Severni tok 2” mogle da stupe na snagu već ove nedelje, na šta su spremne da odgovore “konkretnim merama”, piše nemački Bild, pozivajući se na dokument za službenu upotrebu Ministarstva ekonomije i energetike.

  Prema dokumentu u koji je Bild imao uvod, Vlada Nemačke će nakon stupanja na snagu tog američkog zakona “detaljno proučiti konkretne posledice koje će uticati na realizaciju projekta Severni tok 2”. Tek nakon toga će biti doneta odluka “kojim konkretnim merama” će Vlada reagovati na zakon, navodi se u tekstu.

  “Vlada Nemačke ne isključuje mogućnost da će zbog sankcija biti otežani radovi na polaganju cevi u danskoj ekonomskoj zoni”, navodi se.

  Izvor: Danas, Sputnjik

  Foto: Severni tok

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE