SAD uvodi CARINE na uvozni aluminijum, uključujući i SRPSKI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD uvodi CARINE na uvozni aluminijum, uključujući i SRPSKI

  Sjedinjene Američke Države će zbog dampinga uvesti carine na uvoz proizvoda od aluminijumskog lima u vrednosti 1,96 milijardi dolara iz 18 zemalja, uključujući Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, rekao je američki ministar trgovine Vilbur Ros.

  Carine će grupi zemalja, među kojima su Nemačka i Kraljevstvo Bahrein, biti uvedene odmah, iako je odluka ministarstva da je reč o dampingu preliminarna, izjavio je Ros za Fox Business Network.

  Odluka obuhvata i Brazil, Hrvatsku, Egipat, Grčku, Indiju, Indoneziju, Italiju, Oman, Rumuniju, Srbiju, Sloveniju, Južnoafričku Republiku, Južnu Koreju, Španiju, Tajvan i Tursku, rekao je Ros.

  Prema saopštenju na internet stranici ministarstva trgovine, najviše carine predviđene su za uvoz aluminijumskih proizvoda iz Nemačke, u rasponu od 51,18 do 352,17 posto, a najmanje Grčkoj, od 2,72 posto.

  Ros je poručio da će Američka komisija za međunarodnu trgovinu konačnu odluku o carinama doneti u februaru 2021.godine.

  Kina nije na listi, rekao je Ros, dodajući kako su SAD već uvele carine na aluminijumske proizvode iz te zemlje, što je dovelo do viškova kineskih kapaciteta koji su izmešteni u druge zemlje i rezultiralo dampingom u SAD.

  Navodi da je zbog rasta potrošnje određenih proizvoda u SAD u vreme pandemije, kao što su vozila i brodovi za rekreaciju, porastao značaj određivanja cena aluminijumskog lima.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE