Šakil uvećao bogastvo ČETIRI puta "kopirajući" poznatog milijardera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šakil uvećao bogastvo ČETIRI puta “kopirajući” poznatog milijardera

  Dok deo uspešnih sportista svoje milone zarađene tokom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile i na luksuzan stil života, Šakil O’Nil je pametnim ulaganjima obrnuo nove milione i nakon fantastične košarkaške karijere.

  Iako je najpoznatiji po svojoj dominaciji na košarkaškim terenima krajem devedesetih i početkom prošle decenije, O’Nil je tokom “vankošarkaške” karijere snimao filmove, izdao je nekoliko rep albuma, a danas ga možemo gledati na NBA TV.

  U nedavnom razgovoru za američke medije, napomenuo je da se prilikom ulaganja novca koristio strategijom Džefa Bezosa – jednom je čuo kako je Bezos rekao da investira u kompanije čiji će proizvodi promeniti ljudske živote, a od kada je počeo da sledi tu strategiju, njegovo bogatstvo povećalo se skoro četiri puta.

  Tako je O’Nil bio jedan od ranih ulagača u Gugl, novac je investirao i u Epl, kao i u neke fast food franšize, a upravo je Gugl izdvojio kao ubedljivo najbolju dosadašnju investiciju.

  Takođe, prilikom donošenja odluke o ulaganju, kaže da ne razmišlja uvek samo o novcu, već i o tome koliko se njemu sviđa neki brend, a kako obožava uštipke, kao svoju najdražu investiciju naglasio je Krispy Kreme, u kojem kupuje uštipke još od fakulteta.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE