SAM: Potrebna nam je ekonomska ofanziva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAM: Potrebna nam je ekonomska ofanziva

  Srpska asocijacija menadžera podržala novi paket ekonomskih mera za očuvanje radnih mesta i povećanje investicija

  Srpska asocijacija menadžera smatra da je novi paket mera kao pomoć privredi za saniranje posledica pandemije virusa Kovid-19 došao u pravom trenutku, jer je sada najvažnije da se sačuvaju radna mesta, pre svega u malim preduzećima, da privredna mora da krene u ekonomsku ofanzivu, da se pronalaze novi izvori finansiranja rasta, da se podstakne privreda da odgovori na veću tražnju, prvo domaću, a onda i regionalnu, pa i svetsku. Kao najveći doprinos privredi ističe se brza i efikasna i opšta vakcinacija.

  „Dobri menadžeri prepoznaju se po tome što umeju da planiraju, da su disciplinovani u sprovođenju plana i da umeju dobro da pregovaraju. Potrebno je da povećamo potencijal za privatne investicije koje će doći iz privatnog sektora. Država treba da se zadužuje i da što više obezbeđuje infrastrukturu i opšti rast, a mi kao privreda da dobijemo pomoć da ta naša struktura zaduženosti bude takva da nam olakša i da nam omogući što veći nivo investicija. Ukoliko budemo investirali više nego ranije, mi ćemo iz ove krize izaći jači i to je ono što nam dugoročno obezbeđuje rast“, kaže Slobodan Đinović, član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera.

  Srpska asocijacija menadžera isticala je sve vreme pandemije važnost očuvanja radnih mesta.

  „Nove mere nam u periodu vakcinacije praktično čuvaju radna mesta i podržavaju pre svega, one koji su najugroženiji, one najmanje. U tom smislu sad polako treba da uđemo u neku vrstu tranzicije kroz garantne šeme i kroz druge oblike finansiranja da probamo da odgovorimo na sve izazove“.

  Najveća pomoć privredi je da počnemo da se vraćamo u normalne privredne i životne tokove.

  „Mi smo imali krizu ponude u prvom momentu, kroz to smo prošli prvim paketom mera sada imamo situaciju da naziremo početak povećanja tražnje. Nove mere treba da sačuvaju naše potencijale da možemo da odgovorimo tražnji. Paketi koji će uslediti posle ovoga moraju da budu praktično diverzifikacija i portfolio različitih načina finansiranja našeg rasta i to je ono što bi trebalo da bude sada fokus u narednom periodu“, istakao je Đinović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE