Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Samsung u Kanadi otvara još jedan centar za istraživanja veštačke inteligencije

Kompanija Samsung nastoji da postane značajan predstavnik na tržištu veštačke inteligencije, naročito putem proizvoda koji dolaze sa integrisanim virtuelnim asistentom Biksbijem (Bixby -smart govorni asistent).

U svrhu poboljšanja svoje tehnologije veštačke inteligencije, južnokorejska kompanija je do sada otvorila šest centara za istraživanje i razvoj na tom području koji su smešteni u Seulu, Njujorku, Moskvi, Silicijumskoj dolini, Kembridžu i Torontu.

Samsung sada otvara i svoj sedmi centar koji će biti smešten u Montrealu (reč je o drugom Samsungovom centru za istraživanje i razvoj veštačke inteligencije u Kanadi).

Kompanija je izabrala upravo Montreal jer je reč o gradu koji postaje poznat po svojoj brzorastućoj zajednici istraživača i istraživanja na području veštačke inteligencije.

Profesor sa Univerziteta Mekgil, Gregori Dudek, vodiće Samsungov centar za istraživanja i razvoj u Montrealu, koji će biti specijalizovan za istraživanja na području mašinskog učenja i tehnologija za prepoznavanje glasa.

Do 2020. godine Samsung planira da ima oko 1.000 stručnjaka na području veštačke inteligencije, od čega će njih barem 40 odsto raditi u Samsungovim poslovnim prostorima van matične Južne Koreje.

Izvor: Seebiz

Foto: Beta

Piše: T. K.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE